środa, 3 kwietnia 2013

Bezglutenowe muffinki ananasowo - kokosowe


Zrobiłam tylko sześć na próbę i bardzo nam zasmakowały. Są naprawdę pyszne, mimo że bez mąki. A do tego oczywiście bardzo zdrowe. Zniknęły w mgnieniu oka :) Gorąco polecam!

Muffinki ananasowo - kokosowe
Składniki: 
- 25 gr mąki kokosowej 
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 3 łyżki cukru trzcinowego 
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- 1/4łyżeczki soli morskiej 
- 3 jajka 
- 2 łyżki oleju kokosowego 
- 1/2 dojrzałego banana
- 50 gr kostek ananasowych 
- 3 łyżki wiórków kokosowych

Wymieszać proszek do pieczenia z mąką w jednej misce, a w drugiej jajka, olej kokosowy , banana, cukier, sól i olejek waniliowy. Następnie wymieszać razem zawartość obu misek na gładkie ciasto. Dodać ananasa i wiórki koksowe, wymieszać i przekładać ciasto do papilotek. 
Piec przez 15 minut w temperaturze 200 st.
Można udekorować dowolnymi dodatkami. U mnie gęsty jogurt waniliowy i domowa nutella dietetyczna.





Smacznego :)


3 komentarze:

  1. Przepisu na nutellę rządam! :D

    J.

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne mają kubraczki - papilotki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. super połączenie ananas z kokoskiem - pyszności! :)))
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    ps. ale się tu u Ciebie zrobiło pięknie kolorowo :)))

    OdpowiedzUsuń