Jest smaczna i pożywna. Idealna na drugie śniadanie, kolację czy dodatek do dania głównego :)
Składniki:
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 papryka
- 3 liście sałaty
- ok. pół pęczka natki pietruszki
- dowolne kiełki (u mnie kiełki lucerny)
- garść pestek dyni
Dip:
- 1 awokado
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- papryka słodka w proszku
- dowolne zioła
- woda
Składniki na sałatkę kroimy w kostkę, mieszamy razem i robimy dip.
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy miąższ łyżką i wrzucamy do malaksera razem z czosnkiem i przyprawami oraz dodajemy ok. pół szklanki wody.
Kiedy po zmieleniu nadal jest zbyt gęste, dolewamy jeszcze wody. Wodę można też zastąpić jogurtem naturalnym.
Gotowe :)
moc kolorów ^^
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś mi o kiełkach... jutro koniecznie wyciągam kiełkownicę:)
OdpowiedzUsuńI jeszcze ta gazetka mnie zaciekawiła... musi być fajna;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Agnieszka